TRTEST Sertifikalı İlk ve Tek Siber Tehdit İstihbaratı Ürünüyüz

Yaklaşık 7 yıl önce geliştirme süreçlerine başladığımız nebulaSECURE Threat Intelligence (eski adı ile Nebula Siber İstihbarat Servisi) ürünümüz TRTEST tarafından A sınıfı belge ile sertifikalandırılan ilk Siber Tehdit İstihbaratı Ürünü oldu.

TRTEST Test ve Değerlendirme A.Ş. (TRTEST, https://tr-test.com.tr) yerli test altyapı envanteri oluşturmak, Türkiye’de yapılamayan testlerin yurtiçinde yapılabilirliğini sağlamak ve kamu malı test merkezlerinin işletimini üstlenmek gibi stratejik faaliyetler yürütmek amacı ile Savunma Sanayii Başkanlığı, Türk Standardları Enstitüsü, TÜBİTAK, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı ve STM ortaklığında kurulmuş bir şirkettir. Siber Tehdit İstihbaratı alanında ilk kez bir test metodolojisi üretmiş ve yazılım üreticilerine katılım fırsatı sunmuştur.

Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi (https://siberkume.org.tr) Nebula ve SecHard markalarımızla üye olduğumuz; T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Savunma Sanayi Başkanlığı ve SSTEK A.Ş. tarafından yürütülen bir projedir. Kümelenme TRTEST test süreçlerinin içeriğinin üretilmesi, finansmanı ve firmaların katılım göstermesinde önemli destekler sunmuştur.

Nebula olarak ürünümüze duyduğumuz güven nedeni ile testlere katılan ilk şirket olmayı gönüllü olarak kabul ettik. TRTEST bir Siber Tehdit İstihbaratı ürününde bulunması gereken özellikleri ve test detaylarını belirten bir test metodolojisi üretti, üründe bulunması gereken teknik özelliklere A, B ve C seviyelerinde ağırlıklar belirledi. TRTEST’in belirlediği ürün teknik testlerinin yanı sıra yazılım güvenliği testlerinden de %100 başarı ile çıkan ürünümüz, tüm alanlarda en yüksek puanı alarak Siber Tehdit İstihbarı alanında TRTEST Ürün Uygunluk Sertifikası’na sahip olan ilk ve tek ürün oldu.